Inom GFC ryms ett flertal olika projekt. Både pågående och avslutade. Här kan ni läsa mer om dem.

Lighthouse

Lighthouse är ett treårigt arvsfondsprojekt vars syfte är att erbjuda nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att mötas genom olika kulturaktiviteter. Med projektet vill vi medverka till ömsesidig integration och kunna erbjuda en plats där människor med liknande intressen kan träffas och berikas tillsammans genom konsten.

Vi använder oss av en mängd olika konstyttringar som alla är tillgängliga och igenkännbara aktiviteter för personer med olika bakgrund. Vi är lyhörda inför deltagarnas egna önskningar och försöker i den mån vi har möjlighet att tillmötesgå dessa.
 

Josefina Feurst, 30 år är kulturarbetare och koordinator för integrationsprojektet Lighthouse. Här ger hon oss en inblick i vad projektet handlar om.
 

Hej Josefina, vad är Lighthouse för slags projekt?

Hej! Genom kostnadsfria kulturaktiviteter skapar Lighthouse en mötesplats för personer från världens alla hörn, i livets alla åldrar. En plats dit man kan komma och släppa vardagens måsten en stund, för att istället ge plats åt kreativiteten och lusten i skapandet! Vi skapar, fikar, pratar och har roligt tillsammans!
 

Vad har ni hittat på hittills?

Vi har hunnit med alltifrån dans, silversmide, körsång, keramik, måleri, teckning, textilt handarbete, hiphopworkshops, gitarrspel, blomsterbindning, pysselträffar, foto- och filmkurser, svampplockning, åkt på olika utflykter bl.a. till Akvarellmuseet i Skärhamn, åkt Paddan, gått på konserter tillsammans och mycket, mycket mer!
 

Vart hittar jag Lighthouse?

Vår verksamhet ligger på Järntorget, på Södra Allégatan 1B (ingång vid Café Au Thé). Här genomför vi de flesta av våra aktiviteter. Men vi finns även på Facebook (https://www.facebook.com/lighthousegfc/ ) och Instagram (https://www.instagram.com/lighthouse_gfc/ ) där vi publicerar bilder och information om våra aktiviteter.
 

Hur får jag reda på era aktuella aktiviteter?

Vi lägger löpande ut information om våra aktuella aktiviteter på vår Facebooksida samt vår Instagram. Vi har även en flik här på sidan som man kan trycka på för att öppna vårt program, se ”Aktuella kurser och evenemang på Lighthouse”. Har man frågor om vad vi har på gång just nu eller bara vill veta mer om oss är man alltid varmt välkommen att ringa/sms:a mig på telefonnummer: 070607 02 66 eller skicka mig ett mail: lighthouse@gfc.se .

Hoppas att vi ses!
 

Aktuella kurser och evenemang på Lighthouse. Se här

Lighthouse på Facebook.

 

Avslutade projekt:

Kunis- Kunskapsutveckling i samverkan

Det övergripande målet med projekt KUNIS har varit att skapa en bättre koppling mellan teori och samverkan i socionomutbildningen. Tillfällen har skapats genom möten mellan lärare, studenter och deltagare från olika organisationer att träffas på jämlika villkor och utifrån varandras olika kunskapsbaser föreslå insatser i lämpliga kurser inom socionomstudenternas grundutbildning. Genom dessa möten ville projektet öka organisationernas medverkan och delaktighet för att bättre förbereda blivande socionomer för deras kommande arbetsliv. För att skapa nätverk, påverka attityder och fördomar.

Ta del av Kunis slutrapport här.

Länkar till medlemsprojekt

Här kommer vi att fylla på med spännande projekt allt eftersom så kom gärna tillbaka.

 

Bilder från olika aktiviteter på Lighthouse

Projekt