Skip to main content

Aktuellt

Projekt Lighthouse i full gång!
Aktuellt infoTitta på videoklippen nedan för att se ett urval av vad som har hänt tidigare på Mötesplats Göteborg!
Överenskommelsen!

Den 31 maj 2012 tog Kommunfullmäktige beslut om att ställa sig bakom den lokala överenskommelsen om samverkan mellan Göteborgs stad och sektorn social ekonomi i Göteborg. Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande skrev den 4 september under för staden. Hon är nöjd med att övenskommelsen är i hamn.

Även Pia Svanqvist, vice ordförande i Idékom uttryckte glädje över överenskommelsen, men betonade även att det är mycket arbete kvar. Hittills har drygt ett femtio-tal organisationer undertecknat. För de organisationer som vill finns det hela tiden möjlighet att ansluta sig. Mer information om hur man går tillväga hittar du på www.idekom.org


Videoreportage från cermonin.


Lena Benson Dahlgren med underskrifterna på överenskommelsen. Lena Benson Dahlgren

Firandet av undertecknandet vid en tillställning på Börsen i Göteborg med mat, mingel och tal. Mingel på Börsen

Musik framfördes av, Mission Possible Bandet: Mission PossibleDet Parallella Samhället - arrangerades av Göteborgs FöreningsCenter och Öppna Kanalen Göteborg i samverkan med Social Capital Word Forum. Seminariet streamades direkt ut på nätet via Bambuser. Seminariet lyfte frågan kring hur vi bättre kan nyttja den stora potential och kraft som finns bland ungdomar. En potential som är avgörande att utveckla för att skapa framtidens samhälle och de utmaningar vi står inför lokalt och globalt. Internationellt seminarie på engelska.
Del 1 Det Parallella SamhälletDel 2 Det Parallella Samhället


Invigning av Kafé Mötesplatsen 9 mars 2011, med bl.a.konstutställning,musik och mat.(textat)


För att uppmärksamma den värdefulla insats som frivilliga gör i samhället firas den Internationella Frivilligdagen varje år den 5 december, som FN utsett.


Inspiration och erfarenhets utbyte mellan aktörer inom den sociala ekonomin. Kortfilm om SOUL aktiviteter på Mötesplats Göteborg november 2011.


Invigning Mötesplats Göteborg.
Från invigningen av Mötesplats Göteborg torsdag 1 september 2011. Med Lotta Lundgren som guide bjuds både på underhållning och kloka ord av Dario Espiga, Lena Benson Dahlgren, Marie Larsson och Lars Bryntesson. Musik från Rabalder och Svarta Safirer.